In de Richtlijnen goede voeding 2015 zet de Gezondheidsraad op een rij welke voedingsmiddelen en -patronen leiden tot gezondheidswinst. Daartoe is de wetenschappelijke kennis over de relatie tussen voeding en chronische ziekten systematisch beoor­deeld. In hoeverre eet en drinkt Nederland volgens deze richtlijnen? Hier worden de resultaten voor de volwassenen getoond.

Algemeen

Alle richtlijnen

Groente en fruit

Thumbnail

Groente en fruit

Vetrijke producten en vis

Thumbnail

Vetrijke producten en vis
Vetten en oliën, Vis

Koolhydraat- en vezelrijke producten

Thumbnail

Koolhydraat- en vezelrijke producten

Eiwitrijke producten

Thumbnail

Eiwitrijke producten
Peulvruchten, Noten, Vlees, Zuivel, Plantaardig eiwit

dranken

Alcoholhoudende dranken

Thumbnail

Alcoholhoudende dranken

Keukenzout

Thumbnail

Keukenzout

Voedingssupplementen

Thumbnail

Voedingsstofsupplementen