In het kort

Richtlijnen

Gezondheidsraad:

Eet volgens een meer plantaardig en minder dierlijk voedingspatroon conform de andere richtlijnen

Consumptie

icoon graanproducten

Van het eiwit is gemiddeld

39 %

plantaardig

Consumptie

Van het eiwit is gemiddeld

61 %

dierlijk

Richtlijnen

Raad voor de leefomgeving en infrastructuur:

Stel als doel dat het aandeel dierlijke eiwitten in 2030 is gedaald naar 40%

toelichting

Hiervoor is gekeken naar het gemiddelde aandeel plantaardig eiwit van de totale hoeveelheid eiwit dat door volwassenen wordt geconsumeerd.

Consumptie naar geslacht

Geslacht-%

Sla de grafiek Percentage plantaardig eiwit van de totale consumptie eiwit naar geslacht over en ga naar de datatabel

Van het eiwit dat wordt gegeten heeft  gemiddeld 39% een plantaardige oorsprong.

 

Consumptie naar leeftijd

Leeftijd en geslacht-bijdrage

Sla de grafiek Percentage plantaardig eiwit van de totale consumptie eiwit naar geslacht en leeftijd over en ga naar de datatabel

Van het eiwit dat wordt gegeten heeft  gemiddeld 39% een plantaardige oorsprong. Dit is iets lager in de oudere leeftijdsgroepen.

Consumptie naar opleiding

Leeftijd en opleiding-bijdrage

Sla de grafiek Percentage plantaardig eiwit van de totale consumptie eiwit naar geslacht en opleiding over en ga naar de datatabel

Van het eiwit dat wordt gegeten heeft  gemiddeld 39% een plantaardige oorsprong. Dit is iets hoger voor hoger opgeleide volwassenen.