In het kort

Richtlijnen

Gezondheidsraad:

Eet volgens een meer plantaardig en minder dierlijk voedingspatroon conform de andere richtlijnen

Consumptie

icoon graanproducten

Van het eiwit is gemiddeld

39 %

plantaardig

Consumptie

Van het eiwit is gemiddeld

61 %

dierlijk

Richtlijnen

Raad voor de leefomgeving en infrastructuur:

Stel als doel dat het aandeel dierlijke eiwitten in 2030 is gedaald naar 40%

toelichting

Hiervoor is gekeken naar het gemiddelde aandeel plantaardig eiwit van de totale hoeveelheid eiwit dat door volwassenen wordt geconsumeerd.

Consumptie naar geslacht

Geslacht-%

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

Van het eiwit dat wordt gegeten heeft  gemiddeld 39% een plantaardige oorsprong.

 

Consumptie naar leeftijd

Leeftijd en geslacht-bijdrage

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

Van het eiwit dat wordt gegeten heeft  gemiddeld 39% een plantaardige oorsprong. Dit is iets lager in de oudere leeftijdsgroepen.

Consumptie naar opleiding

Leeftijd en opleiding-bijdrage

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

Van het eiwit dat wordt gegeten heeft  gemiddeld 39% een plantaardige oorsprong. Dit is iets hoger voor hoger opgeleide volwassenen.