In het kort
Conclusie 1
De inname van vitamine K1 uit voedingsmiddelen
is in Nederland gemiddeld
87 μg/dag
Conclusie 3
De inname van vitamine K1
is voor laagopgeleide vrouwen
hoger dan voor middelbaaropgeleide vrouwen
Conclusie 2
86 µg | 87 µg
Conclusie 4
De belangrijkste bron van vitamine K1 is Groenten (65%)
Inname naar geslacht
Consumptie naar geslacht
De inname van vitamine K1 is in Nederland gemiddeld 87 µg/dag. De inname voor jongens/mannen en meisjes/vrouwen is vrijwel gelijk (86 en 87 µg/dag).
Inname naar leeftijd
Leeftijd
De gemiddelde inname van vitamine K1 is voor volwassenen hoger (94 µg/dag) dan voor kinderen (59 µg/dag). Dit is te zien bij de jongens/mannen en bij de meisjes/vrouwen.
Leeftijd en geslacht (4 groepen)
De gemiddelde inname van vitamine K1 is voor volwassenen hoger (94 µg/dag) dan voor kinderen (59 µg/dag). Dit is te zien bij de jongens/mannen en bij de meisjes/vrouwen.
Leeftijd en geslacht (12 groepen)
De gemiddelde inname van vitamine K1 is voor volwassenen hoger (94 µg/dag) dan voor kinderen (59 µg/dag). Dit is te zien bij de jongens/mannen en bij de meisjes/vrouwen.
Inname naar opleiding
Opleiding en leeftijd
De gemiddelde inname van vitamine K1 is voor laagopgeleide vrouwen hoger (126 µg/dag) dan voor middelbaar opgeleide vrouwen (84 µg/dag). Voor mannen is er vrijwel geen verschil naar opleidingsniveau. Het varieert tussen 79 en 108 µg/dag. Ook voor kinderen is de gemiddelde inname van vitamine K1 vrijwel gelijk naar opleidingsniveau van de ouders/verzorgers. Het varieert tussen 56 en 61 µg/dag.
Opleiding, leeftijd en geslacht
De gemiddelde inname van vitamine K1 is voor laagopgeleide vrouwen hoger (126 µg/dag) dan voor middelbaar opgeleide vrouwen (84 µg/dag). Voor mannen is er vrijwel geen verschil naar opleidingsniveau. Het varieert tussen 79 en 108 µg/dag. Ook voor kinderen is de gemiddelde inname van vitamine K1 vrijwel gelijk naar opleidingsniveau van de ouders/verzorgers. Het varieert tussen 56 en 61 µg/dag.
Bronnen
Bronnen vitamine K1
De belangrijkste bronnen van vitamine K1 zijn Groenten (65%) en Fruit, noten en olijven (10%).
* De bijdrage van een voedingsmiddelengroep aan de totale inname van een voedingsstof is het gemiddelde van de bijdrages per deelnemer. Hierin zijn alleen de personen meegenomen die op de meetdagen iets van deze voedingsmiddelengroep hebben gegeten of gedronken.