In het kort
Conclusie 1
De inname van vitamine C
uit voedingsmiddelen en supplementen
is in Nederland gemiddeld
159 mg/dag
Conclusie 2
De inname van vitamine C
uit voedingsmiddelen
is in Nederland gemiddeld
87 mg/dag
Conclusie 3
142 mg | 177 mg
Conclusie 4
De belangrijkste bronnen
van vitamine C zijn:
Groenten (24%)
Fruit, noten en olijven (22%)
Inname naar geslacht
Consumptie naar geslacht
De inname van vitamine C is in Nederland gemiddeld 159 mg/dag. Zonder supplementen is dit 87 mg/dag. De inname is voor meisjes/vrouwen hoger (177 mg/dag) dan voor jongens/mannen (142 mg/dag).
Inname naar leeftijd
Leeftijd
De gemiddelde inname van vitamine C is voor volwassenen hoger (173 mg/dag) dan voor kinderen (105 mg/dag). Dit is te zien bij de jongens/mannen en bij de meisjes/vrouwen.
Leeftijd en geslacht (4 groepen)
De gemiddelde inname van vitamine C is voor volwassenen hoger (173 mg/dag) dan voor kinderen (105 mg/dag). Dit is te zien bij de jongens/mannen en bij de meisjes/vrouwen.
Leeftijd en geslacht (12 groepen)
De gemiddelde inname van vitamine C is voor volwassenen hoger (173 mg/dag) dan voor kinderen (105 mg/dag). Dit is te zien bij de jongens/mannen en bij de meisjes/vrouwen.
Inname naar opleiding
Opleiding en leeftijd
De gemiddelde inname van vitamine C is voor volwassenen vrijwel gelijk naar opleidingsniveau. Het varieert tussen 162 en 187 mg/dag. Ook voor kinderen is de inname van vitamine C vrijwel gelijk naar opleidingsniveau van de ouders/verzorgers. Het varieert tussen 100 en 107 mg/dag.
Opleiding, leeftijd en geslacht
De gemiddelde inname van vitamine C is voor volwassenen vrijwel gelijk naar opleidingsniveau. Het varieert tussen 162 en 187 mg/dag. Ook voor kinderen is de inname van vitamine C vrijwel gelijk naar opleidingsniveau van de ouders/verzorgers. Het varieert tussen 100 en 107 mg/dag.
Bronnen
Bronnen van vitamine C
De belangrijkste bronnen van vitamine C zijn Groenten (24%), Fruit, noten en olijven (22%), Voedingssupplementen (16%) en Niet-alcoholische dranken (12%).
* De bijdrage van een voedingsmiddelengroep aan de totale inname van een voedingsstof is het gemiddelde van de bijdrages per deelnemer. Hierin zijn alleen de personen meegenomen die op de meetdagen iets van deze voedingsmiddelengroep hebben gegeten of gedronken.