In het kort
Conclusie 1
De inname van calcium
uit voedingsmiddelen en supplementen
is in Nederland gemiddeld
985 mg/dag
Conclusie 2
De inname van calcium
uit voedingsmiddelen
is in Nederland gemiddeld
956 mg/dag
Conclusie 3
1054 mg | 917 mg
Conclusie 4
De belangrijkste bron
van calcium is
Zuivel en zuivelvervangers (57%)
Inname naar geslacht
Consumptie naar geslacht
De inname van calcium is in Nederland gemiddeld 985 mg/dag. Zonder supplementen is dit 956 mg/dag. De inname is hoger voor jongens/mannen (1054 mg/dag) dan voor meisjes/vrouwen (917 mg/dag).
Inname naar leeftijd
Leeftijd
De gemiddelde inname van calcium is voor volwassenen hoger (1030 mg/dag) dan voor kinderen (809 mg/dag). Dit is te zien bij de jongens/mannen en bij de meisjes/vrouwen.
Leeftijd en geslacht (4 groepen)
De gemiddelde inname van calcium is voor volwassenen hoger (1030 mg/dag) dan voor kinderen (809 mg/dag). Dit is te zien bij de jongens/mannen en bij de meisjes/vrouwen.
Leeftijd en geslacht (12 groepen)
De gemiddelde inname van calcium is voor volwassenen hoger (1030 mg/dag) dan voor kinderen (809 mg/dag). Dit is te zien bij de jongens/mannen en bij de meisjes/vrouwen.
Inname naar opleiding
Opleiding en leeftijd
De gemiddelde inname van calcium is voor volwassenen vrijwel gelijk naar opleidingsniveau. Het varieert tussen 1022 en 1070 mg/dag. Ook voor kinderen is de inname van calcium vrijwel gelijk naar opleidingsniveau van de ouders/verzorgers. Het varieert tussen 804 en 836 mg/dag.
Opleiding, leeftijd en geslacht
De gemiddelde inname van calcium is voor volwassenen vrijwel gelijk naar opleidingsniveau. Het varieert tussen 1022 en 1070 mg/dag. Ook voor kinderen is de inname van calcium vrijwel gelijk naar opleidingsniveau van de ouders/verzorgers. Het varieert tussen 804 en 836 mg/dag.
Bronnen
Bronnen van calcium
De belangrijkste bronnen van calcium zijn Zuivel en zuivelvervangers (57%) en Niet-alcoholische dranken (11%).
* De bijdrage van een voedingsmiddelengroep aan de totale inname van een voedingsstof is het gemiddelde van de bijdrages per deelnemer. Hierin zijn alleen de personen meegenomen die op de meetdagen iets van deze voedingsmiddelengroep hebben gegeten of gedronken.