In het kort

Conclusie 1

De inname van transvetzuren is Nederland gemiddeld

0,3%

van de energie-inname

Conclusie 2

icoon man & vrouw


0,3 En%   |  0,3 En%

Conclusie 3

icoon gezin

De bijdrage van transvetzuren aan de energie-inname is hoger voor volwassenen dan voor kinderen

Conclusie 4


De belangrijkste bron van transvetzuren is
Zuivel en zuivelvervangers (46%)

Inname naar geslacht

Geslacht-en%

Sla de grafiek Inname van transvetzuren uit voedingsmiddelen naar geslacht over en ga naar de datatabel

Transvetzuren dragen in Nederland gemiddeld 0,3% bij aan de inname van energie per dag. De bijdrage voor jongens/mannen en meisjes/vrouwen is gelijk (beide 0,3 En%/dag).

Inname naar leeftijd

Leeftijd-en%

Sla de grafiek Inname van transvetzuren uit voedingsmiddelen naar leeftijd over en ga naar de datatabel

De gemiddelde bijdrage van transvetzuren aan de energie-inname is voor volwassenen hoger (0,3 En%/dag) dan voor kinderen (0,2 En%/dag). Dit is te zien bij de jongens/mannen en bij de meisjes/vrouwen.

Leeftijd en geslacht (4 groepen)-en%

Sla de grafiek Inname van transvetzuren uit voedingsmiddelen naar leeftijd en geslacht over en ga naar de datatabel

De gemiddelde bijdrage van transvetzuren aan de energie-inname is voor volwassenen hoger (0,3 En%/dag) dan voor kinderen (0,2 En%/dag). Dit is te zien bij de jongens/mannen en bij de meisjes/vrouwen.

Leeftijd en geslacht (12 groepen)-en%

Sla de grafiek Inname van transvetzuren uit voedingsmiddelen naar leeftijd en geslacht over en ga naar de datatabel

De gemiddelde bijdrage van transvetzuren aan de energie-inname is voor volwassenen hoger (0,3 En%/dag) dan voor kinderen (0,2 En%/dag). Dit is te zien bij de jongens/mannen en bij de meisjes/vrouwen.

Inname naar opleiding

Opleiding en leeftijd-en%

Sla de grafiek Inname van transvetzuren uit voedingsmiddelen naar opleiding en leeftijd over en ga naar de datatabel

De gemiddelde bijdrage van transvetzuren aan de inname van energie is voor volwassenen gelijk naar opleidingsniveau (0,3 En%/dag). Ook voor kinderen is de bijdrage vrijwel gelijk naar opleidingsniveau van de ouders/verzorgers. Het varieert tussen 0,2 en 0,3 En%/dag.

Opleiding, leeftijd en geslacht-en%

Sla de grafiek Inname van transvetzuren uit voedingsmiddelen naar opleiding, leeftijd en geslacht over en ga naar de datatabel

De gemiddelde bijdrage van transvetzuren aan de inname van energie is voor volwassenen gelijk naar opleidingsniveau (0,3 En%/dag). Ook voor kinderen is de bijdrage vrijwel gelijk naar opleidingsniveau van de ouders/verzorgers. Het varieert tussen 0,2 en 0,3 En%/dag.

Bronnen

Bronnen van transvetzuren

Sla de grafiek Bronnen van transvetzuren* over en ga naar de datatabel

De belangrijkste bronnen van transvetzuren zijn Zuivel en zuivelvervangers (46%), Vlees en vleesvervangers (21%) en Vetten en oliën (15%).

* De bijdrage van een voedingsmiddelengroep aan de totale inname van een voedingsstof is het gemiddelde van de bijdrages per deelnemer. Hierin zijn alleen de personen meegenomen die op de meetdagen iets van deze voedingsmiddelengroep hebben gegeten of gedronken.