Consumptie naar eetmoment

Consumptie van 1-79-jarigen naar eetmoment

Sla de grafiek Consumptie naar eetmoment over en ga naar de datatabel

Sommige producten worden specifiek op een bepaald moment gegeten, andere verspreid over de dag. Aardappelen, groenten, peulvruchten, sauzen en smaakmakers, vlees en vleesvervangers en vis, schaal- en schelpdieren worden vooral tijdens de avondmaaltijd gegeten. Koek en gebak, dranken, hartige snacks en fruit, noten en olijven en zoetwaren worden vaker tussendoor gegeten. Zuivel en zuivelvervangers en brood, granen, rijst en pasta worden op verschillende momenten gedurende de dag geconsumeerd.

 

Aantal eetmomenten en tijdstip

leeftijd en geslacht

Sla de grafiek Aantal eetmomenten per dag over en ga naar de datatabel

Het aantal eetmomenten per dag varieert tussen 7 en 10 gemiddeld per dag. Een eetmoment is hier: elk moment waarop iets gegeten of gedronken werd.

De meeste deelnemers gebruiken een ontbijt, lunch en avondmaaltijd op de dagen waarover hun voeding is nagevraagd, maar het komt ook voor dat er een maaltijd overgeslagen wordt. De overige eetmomenten waren tussendoor. Dat kan iets kleins zijn zoals 1 snoepje of een slokje water of iets groots zoals een snack of fles frisdrank. Kinderen van 4-11 jaar gebruiken de minste eetmomenten.

leeftijd en geslacht 12 groepen

Sla de grafiek Aantal eetmomenten per dag over en ga naar de datatabel

Het aantal eetmomenten per dag varieert tussen 7 en 10 gemiddeld per dag. Een eetmoment is hier: elk moment waarop iets gegeten of gedronken werd.

De meeste deelnemers gebruiken een ontbijt, lunch en avondmaaltijd op de dagen waarover hun voeding is nagevraagd, maar het komt ook voor dat er een maaltijd overgeslagen wordt. De overige eetmomenten waren tussendoor. Dat kan iets kleins zijn zoals 1 snoepje of een slokje water of iets groots zoals een snack of fles frisdrank. Kinderen van 4-11 jaar gebruiken de minste eetmomenten.

Eetmoment per tijdstip

Sla de grafiek Eetmoment per tijdstip over en ga naar de datatabel

Hoe laat eten Nederlanders? In deze grafiek is per half uur op de dag te zien op hoeveel procent van de meetdagen de deelnemers een eetmoment hebben, en welke soort maaltijd dat is.

De meeste mensen ontbijten tussen half 8 en half 10. De starttijd van de lunch is vaak tussen 12 en 1 uur. De avondmaaltijd begint vaak tussen half 6 en half 7.