In het kort
Conclusie 1
Nederlanders eten en drinken
338 g/dag
zuivel en
13 g/dag
zuivelvervangers
Conclusie 2
Jongens/mannen eten of drinken meer zuivel en zuivelvervangers dan meisjes/vrouwen
388 gram | 315 gram
Conclusie 3
Meisjes en vrouwen van 12-50 jaar eten en drinken het minst zuivel en zuivelvervangers
Conclusie 4
Meest geconsumeerde zuivel:
melkdranken (51% )
yoghurt (20%)
kaas (9%)
| Tot de groep Zuivel en zuivelvervangers behoren kaas, melkdranken, kwark, yoghurt, vla, pap, pudding, room, koffiemelk, ijs (roomijs en waterijs) en zuivelvervangers (zoals sojadrink, sojadessert, rijstdrink). |
Consumptie naar geslacht
Consumptie naar geslacht
Sla de grafiek Consumptie van zuivel en zuivelvervangers over en ga naar de datatabel
| Nederlanders eten en drinken gemiddeld 352 gram zuivel en zuivelvervangers per dag. Hiervan is 51% melk(dranken), 20% yoghurt, 9% kaas en 4% zuivelvervangers. Jongens/mannen eten en drinken meer zuivel en zuivelvervangers (388 g/dag) dan meisjes/vrouwen (315 g/dag). |
Consumptie naar leeftijd
Leeftijd
Sla de grafiek Consumptie van zuivel en zuivelvervangers over en ga naar de datatabel
| Kinderen eten en drinken gemiddeld vrijwel evenveel zuivel en zuivelvervangers (366 g/dag) als volwassenen (348 g/dag). Bij meisjes en vrouwen van 12-50 jaar is de consumptie van zuivel en zuivelvervangers het laagst. |
Leeftijd en geslacht (4 groepen)
Sla de grafiek Consumptie van zuivel en zuivelvervangers naar leeftijd en geslacht over en ga naar de datatabel
| Kinderen eten en drinken gemiddeld vrijwel evenveel zuivel en zuivelvervangers (366 g/dag) als volwassenen (348 g/dag). Bij meisjes en vrouwen van 12-50 jaar is de consumptie van zuivel en zuivelvervangers het laagst. |
Leeftijd en geslacht (12 groepen)
Sla de grafiek Consumptie van zuivel en zuivelvervangers naar leeftijd en geslacht over en ga naar de datatabel
| Kinderen eten en drinken gemiddeld vrijwel evenveel zuivel en zuivelvervangers (366 g/dag) als volwassenen (348 g/dag). Bij meisjes en vrouwen van 12-50 jaar is de consumptie van zuivel en zuivelvervangers het laagst. |
Consumptie naar opleiding
Opleiding en leeftijd
Sla de grafiek Consumptie van zuivel en zuivelvervangers naar opleiding en leeftijd over en ga naar de datatabel
| Hoogopgeleide volwassenen eten en drinken gemiddeld vrijwel evenveel zuivel en zuivelvervangers (335 g/dag) als middelbaar- en laagopgeleide volwassenen (342 en 377 g/dag). Ook kinderen met hoogopgeleide ouders/verzorgers eten en drinken vrijwel evenveel zuivel en zuivelvervangers (366 g/dag) als kinderen met middelbaar- en laagopgeleide ouders/verzorgers (362 en 379 g/dag). |
Opleiding, leeftijd en geslacht
Sla de grafiek Consumptie van zuivel en zuivelvervangers naar opleiding, leeftijd en geslacht over en ga naar de datatabel
| Hoogopgeleide volwassenen eten en drinken gemiddeld vrijwel evenveel zuivel en zuivelvervangers (335 g/dag) als middelbaar- en laagopgeleide volwassenen (342 en 377 g/dag). Ook kinderen met hoogopgeleide ouders/verzorgers eten en drinken vrijwel evenveel zuivel en zuivelvervangers (366 g/dag) als kinderen met middelbaar- en laagopgeleide ouders/verzorgers (362 en 379 g/dag). |