In het kort

Conclusie 1

Nederlanders eten

Thumbnail

352 g/dag

zuivelproducten

Conclusie 2


Volwassenen eten vrijwel evenveel zuivel als kinderen

Conclusie 3


In het noorden wordt het meeste zuivel gegeten, in het westen het minste

Conclusie 4

Meest gebruikte zuivel:

melk (42% )

yoghurt (15%) 

kaas (9%)

Consumptie naar geslacht

Consumptie naar geslacht

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

Nederlanders eten gemiddeld 352 gram zuivelproducten per dag. Hiervan is 42%  melk, 15% yoghurt en 9% kaas. Mannen eten meer zuivelproducten (379 g/dag) dan vrouwen (324 g/dag). 

Consumptie naar leeftijd

Leeftijd

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

Volwassenen eten vrijwel evenveel zuivelproducten (347 g/dag) als kinderen (367 g/dag).

Leeftijd en geslacht (4 groepen)

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

Volwassenen eten vrijwel evenveel zuivelproducten (347 g/dag) als kinderen (367 g/dag).

Leeftijd en geslacht (16 groepen)

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

Volwassenen eten vrijwel evenveel zuivelproducten (347 g/dag) als kinderen (367 g/dag).

Consumptie naar gewichtsklasse

BMI en leeftijd

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

Volwassenen met overgewicht/obesitas eten vrijwel evenveel zuivelproducten (339 g/dag) als volwassenen met normaal-/ondergewicht (360 g/dag). Ook kinderen met overgewicht/obesitas eten vrijwel evenveel zuivelproducten (369 g/dag) als kinderen met normaal-/ondergewicht (367 g/dag).

BMI, leeftijd en geslacht

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

Volwassenen met overgewicht/obesitas eten vrijwel evenveel zuivelproducten (339 g/dag) als volwassenen met normaal-/ondergewicht (360 g/dag). Ook kinderen met overgewicht/obesitas eten vrijwel evenveel zuivelproducten (369 g/dag) als kinderen met normaal-/ondergewicht (367 g/dag).

Consumptie naar opleiding

Opleiding en leeftijd

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

Hoogopgeleide volwassenen eten vrijwel evenveel zuivelproducten (338 g/dag) als laagopgeleide volwassenen (341 g/dag). Ook kinderen met hoogopgeleide verzorgers eten vrijwel evenveel zuivelproducten (368 g/dag) als kinderen met laagopgeleide verzorgers (351 g/dag).

Opleiding, leeftijd en geslacht

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

Hoogopgeleide volwassenen eten vrijwel evenveel zuivelproducten (338 g/dag) als laagopgeleide volwassenen (341 g/dag). Ook kinderen met hoogopgeleide verzorgers eten vrijwel evenveel zuivelproducten (368 g/dag) als kinderen met laagopgeleide verzorgers (351 g/dag).

Consumptie naar regio

Regio

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

In het noorden worden meer zuivelproducten (390 g/dag) en in het zuiden minder zuivelproducten (300 g/dag) gegeten dan in de overige regio's. De gemiddelde consumptie in Nederland is 352 g/dag.

Regio en leeftijd

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

In het noorden worden meer zuivelproducten (390 g/dag) en in het zuiden minder zuivelproducten (300 g/dag) gegeten dan in de overige regio's. De gemiddelde consumptie in Nederland is 352 g/dag.

Regio, leeftijd en geslacht

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

In het noorden worden meer zuivelproducten (390 g/dag) en in het zuiden minder zuivelproducten (300 g/dag) gegeten dan in de overige regio's. De gemiddelde consumptie in Nederland is 352 g/dag.

Consumptie naar stedelijkheid

Stedelijkheid

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

Inwoners van sterk stedelijke gebieden eten vrijwel evenveel zuivelproducten (353 g/dag) als inwoners van niet-stedelijke gebieden (339 g/dag). 

Stedelijkheid en leeftijd

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

Inwoners van sterk stedelijke gebieden eten vrijwel evenveel zuivelproducten (353 g/dag) als inwoners van niet-stedelijke gebieden (339 g/dag). 

Stedelijkheid, leeftijd en geslacht

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

Inwoners van sterk stedelijke gebieden eten vrijwel evenveel zuivelproducten (353 g/dag) als inwoners van niet-stedelijke gebieden (339 g/dag).