In het kort

Conclusie 1

Nederlanders eten

Icoon zuivelproducten

352 g/dag

zuivelproducten

Conclusie 2


Volwassenen eten vrijwel evenveel zuivel als kinderen

Conclusie 3


In het noorden wordt het meeste zuivel gegeten, in het westen het minste

Conclusie 4

Meest gebruikte zuivel:

melk (42% )

yoghurt (15%) 

kaas (9%)

Consumptie naar geslacht

Consumptie naar geslacht

Sla de grafiek Consumptie van zuivelproducten naar geslacht over en ga naar de datatabel

Nederlanders eten gemiddeld 352 gram zuivelproducten per dag. Hiervan is 42%  melk, 15% yoghurt en 9% kaas. Mannen eten meer zuivelproducten (379 g/dag) dan vrouwen (324 g/dag). 

Consumptie naar leeftijd

Leeftijd

Sla de grafiek Consumptie van zuivelproducten naar leeftijd over en ga naar de datatabel

Volwassenen eten vrijwel evenveel zuivelproducten (347 g/dag) als kinderen (367 g/dag).

Leeftijd en geslacht (4 groepen)

Sla de grafiek Consumptie van zuivelproducten naar leeftijd en geslacht over en ga naar de datatabel

Volwassenen eten vrijwel evenveel zuivelproducten (347 g/dag) als kinderen (367 g/dag).

Leeftijd en geslacht (16 groepen)

Sla de grafiek Consumptie van zuivelproducten naar leeftijd en geslacht over en ga naar de datatabel

Volwassenen eten vrijwel evenveel zuivelproducten (347 g/dag) als kinderen (367 g/dag).

Consumptie naar gewichtsklasse

BMI en leeftijd

Sla de grafiek Consumptie van zuivelproducten naar gewichtsklasse en leeftijd over en ga naar de datatabel

Volwassenen met overgewicht/obesitas eten vrijwel evenveel zuivelproducten (339 g/dag) als volwassenen met normaal-/ondergewicht (360 g/dag). Ook kinderen met overgewicht/obesitas eten vrijwel evenveel zuivelproducten (369 g/dag) als kinderen met normaal-/ondergewicht (367 g/dag).

BMI, leeftijd en geslacht

Sla de grafiek Consumptie van zuivelproducten naar gewichtsklasse, leeftijd en geslacht over en ga naar de datatabel

Volwassenen met overgewicht/obesitas eten vrijwel evenveel zuivelproducten (339 g/dag) als volwassenen met normaal-/ondergewicht (360 g/dag). Ook kinderen met overgewicht/obesitas eten vrijwel evenveel zuivelproducten (369 g/dag) als kinderen met normaal-/ondergewicht (367 g/dag).

Consumptie naar opleiding

Opleiding en leeftijd

Sla de grafiek Consumptie van zuivelproducten naar opleiding en leeftijd over en ga naar de datatabel

Hoogopgeleide volwassenen eten vrijwel evenveel zuivelproducten (338 g/dag) als laagopgeleide volwassenen (341 g/dag). Ook kinderen met hoogopgeleide verzorgers eten vrijwel evenveel zuivelproducten (368 g/dag) als kinderen met laagopgeleide verzorgers (351 g/dag).

Opleiding, leeftijd en geslacht

Sla de grafiek Consumptie van zuivelproducten naar opleiding, leeftijd en geslacht over en ga naar de datatabel

Hoogopgeleide volwassenen eten vrijwel evenveel zuivelproducten (338 g/dag) als laagopgeleide volwassenen (341 g/dag). Ook kinderen met hoogopgeleide verzorgers eten vrijwel evenveel zuivelproducten (368 g/dag) als kinderen met laagopgeleide verzorgers (351 g/dag).

Consumptie naar regio

Regio

Sla de grafiek Consumptie van zuivelproducten naar regio over en ga naar de datatabel

In het noorden worden meer zuivelproducten (390 g/dag) en in het zuiden minder zuivelproducten (300 g/dag) gegeten dan in de overige regio's. De gemiddelde consumptie in Nederland is 352 g/dag.

Regio en leeftijd

Sla de grafiek Consumptie van zuivelproducten naar regio en leeftijd over en ga naar de datatabel

In het noorden worden meer zuivelproducten (390 g/dag) en in het zuiden minder zuivelproducten (300 g/dag) gegeten dan in de overige regio's. De gemiddelde consumptie in Nederland is 352 g/dag.

Regio, leeftijd en geslacht

Sla de grafiek Consumptie van zuivelproducten naar regio, leeftijd en geslacht over en ga naar de datatabel

In het noorden worden meer zuivelproducten (390 g/dag) en in het zuiden minder zuivelproducten (300 g/dag) gegeten dan in de overige regio's. De gemiddelde consumptie in Nederland is 352 g/dag.

Consumptie naar stedelijkheid

Stedelijkheid

Sla de grafiek Consumptie van zuivelproducten naar stedelijkheid over en ga naar de datatabel

Inwoners van sterk stedelijke gebieden eten vrijwel evenveel zuivelproducten (353 g/dag) als inwoners van niet-stedelijke gebieden (339 g/dag). 

Stedelijkheid en leeftijd

Sla de grafiek Consumptie van zuivelproducten naar stedelijkheid en leeftijd over en ga naar de datatabel

Inwoners van sterk stedelijke gebieden eten vrijwel evenveel zuivelproducten (353 g/dag) als inwoners van niet-stedelijke gebieden (339 g/dag). 

Stedelijkheid, leeftijd en geslacht

Sla de grafiek Consumptie van zuivelproducten naar stedelijkheid, leeftijd en geslacht over en ga naar de datatabel

Inwoners van sterk stedelijke gebieden eten vrijwel evenveel zuivelproducten (353 g/dag) als inwoners van niet-stedelijke gebieden (339 g/dag).