In het kort

Conclusie 1

Nederlanders eten gemiddeld

Icoon vissen

16 g/dag

vis, schelp- en schaaldieren

Conclusie 2


Hoogopgeleiden eten vrijwel evenveel vis als laagopgeleiden

Conclusie 3


In alle regio's wordt vrijwel evenveel vis gegeten

Conclusie 4

Van de gegeten vis is

icoon mes&vork

42% 

vette vis

Consumptie naar geslacht

Consumptie naar geslacht

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

Nederlanders eten gemiddeld 16 gram vis, schaal- en schelpdieren per dag. Mannen eten vrijwel evenveel vis, schaal- en schelpdieren (17 g/dag) als vrouwen (16 g/dag). 42% van de vis bestaat uit vette vis.

Consumptie naar leeftijd

Leeftijd

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

Volwassenen eten meer vis, schaal- en schelpdieren (19 g/dag) dan kinderen (6 g/dag). De consumptie van vis, schaal- en schelpdieren neemt toe met de leeftijd.

Leeftijd en geslacht (4 groepen)

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

Volwassenen eten meer vis, schaal- en schelpdieren (19 g/dag) dan kinderen (6 g/dag). De consumptie van vis, schaal- en schelpdieren neemt toe met de leeftijd.

Leeftijd en geslacht (16 groepen)

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

Volwassenen eten meer vis, schaal- en schelpdieren (19 g/dag) dan kinderen (6 g/dag). De consumptie van vis, schaal- en schelpdieren neemt toe met de leeftijd.

Consumptie naar gewichtsklasse

BMI en leeftijd

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

Volwassenen met overgewicht/obesitas eten vrijwel evenveel vis, schaal- en schelpdieren (19 g/dag) als volwassenen met normaal-/ondergewicht (18 g/dag). Kinderen met overgewicht/obesitas eten vrijwel evenveel vis, schaal- en schelpdieren (9 g/dag) als kinderen met normaal-/ondergewicht (6 g/dag).

BMI, leeftijd en geslacht

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

Volwassenen met overgewicht/obesitas eten vrijwel evenveel vis, schaal- en schelpdieren (19 g/dag) als volwassenen met normaal-/ondergewicht (18 g/dag). Kinderen met overgewicht/obesitas eten vrijwel evenveel vis, schaal- en schelpdieren (9 g/dag) als kinderen met normaal-/ondergewicht (6 g/dag).

Consumptie naar opleiding

Opleiding en leeftijd

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

Hoogopgeleide volwassenen eten vrijwel evenveel vis, schaal- en schelpdieren (22 g/dag) als laagopgeleide volwassenen (19 g/dag). Kinderen met hoogopgeleide verzorgers eten evenveel vis, schaal- en schelpdieren als kinderen met laagopgeleide verzorgers (7 g/dag).

Opleiding, leeftijd en geslacht

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

Hoogopgeleide volwassenen eten vrijwel evenveel vis, schaal- en schelpdieren (22 g/dag) als laagopgeleide volwassenen (19 g/dag). Kinderen met hoogopgeleide verzorgers eten evenveel vis, schaal- en schelpdieren als kinderen met laagopgeleide verzorgers (7 g/dag).

Consumptie naar regio

Regio

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

In alle regio's wordt vrijwel evenveel vis, schaal- en schelpdieren gegeten. De gemiddelde consumptie in Nederland is 16 g/dag.

Regio en leeftijd

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

In alle regio's wordt vrijwel evenveel vis, schaal- en schelpdieren gegeten. De gemiddelde consumptie in Nederland is 16 g/dag.

Regio, leeftijd en geslacht

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

In alle regio's wordt vrijwel evenveel vis, schaal- en schelpdieren gegeten. De gemiddelde consumptie in Nederland is 16 g/dag.

Consumptie naar stedelijkheid

Stedelijkheid

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

Inwoners van sterk stedelijke gebieden eten vrijwel evenveel vis, schaal- en schelpdieren (18 g/dag) als inwoners van niet-stedelijke gebieden (15 g/dag).

Stedelijkheid en leeftijd

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

Inwoners van sterk stedelijke gebieden eten vrijwel evenveel vis, schaal- en schelpdieren (18 g/dag) als inwoners van niet-stedelijke gebieden (15 g/dag).

Regio, leeftijd en geslacht

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

Inwoners van sterk stedelijke gebieden eten vrijwel evenveel vis, schaal- en schelpdieren (18 g/dag) als inwoners van niet-stedelijke gebieden (15 g/dag).