In het kort

Conclusie 1

Nederlanders eten gemiddeld

Thumbnail

22 g/dag

vetten en oliën

Conclusie 2


Volwassenen met een normaal/ondergewicht eten gemiddeld meer vetten en oliën 

Conclusie 3


10% van de vetten en oliën is boter

Conclusie 4

Mannen eten meer vetten en oliën


26 gram | 19 gram

Thumbnail

Tot de groep Vetten en oliën behoren alle soorten smeer- en bereidingsvetten bij de warme maaltijd en op brood.

Consumptie naar geslacht

Consumptie naar geslacht

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

Nederlanders eten gemiddeld 22 gram vetten en oliën per dag. Mannen eten meer vetten en oliën (26 g/dag) dan vrouwen (19 g/dag).

Consumptie naar leeftijd

Leeftijd

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

Volwassenen eten meer vetten en oliën (24 g/dag) dan kinderen (17 g/dag). 

Leeftijd en geslacht (4 groepen)

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

Volwassenen eten meer vetten en oliën (24 g/dag) dan kinderen (17 g/dag). 

Leeftijd en geslacht (16 groepen)

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

Volwassenen eten meer vetten en oliën (24 g/dag) dan kinderen (17 g/dag). 

Consumptie naar gewichtsklasse

BMI en leeftijd

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

Volwassenen met normaal-/ondergewicht eten meer vetten en oliën (25 g/dag) dan volwassenen met overgewicht/obesitas (22 g/dag). Kinderen met overgewicht/obesitas eten evenveel vetten en oliën als kinderen met normaal-/ondergewicht (17 g/dag).

BMI, leeftijd en geslacht

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

Volwassenen met normaal-/ondergewicht eten meer vetten en oliën (25 g/dag) dan volwassenen met overgewicht/obesitas (22 g/dag). Kinderen met overgewicht/obesitas eten evenveel vetten en oliën als kinderen met normaal-/ondergewicht (17 g/dag).

Consumptie naar opleiding

Opleiding en leeftijd

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

Laagopgeleide volwassenen eten vrijwel evenveel vetten en oliën (24 g/dag), als hoogopgeleide volwassenen (23 g/dag). Ook kinderen met laagopgeleide verzorgers eten vrijwel evenveel vetten en oliën (17 g/dag), als kinderen met hoogopgeleide verzorgers (16 g/dag).

Opleiding, leeftijd en geslacht

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

Laagopgeleide volwassenen eten vrijwel evenveel vetten en oliën (24 g/dag), als hoogopgeleide volwassenen (23 g/dag). Ook kinderen met laagopgeleide verzorgers eten vrijwel evenveel vetten en oliën (17 g/dag), als kinderen met hoogopgeleide verzorgers (16 g/dag).

Consumptie naar regio

Regio

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

In het noorden worden meer vetten en oliën (24 g/dag) en in het westen minder vetten en oliën (21 g/dag) gegeten dan in de overige regio's. De gemiddelde consumptie in Nederland is 22 g/dag.

Regio en leeftijd

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

In het noorden worden meer vetten en oliën (24 g/dag) en in het westen minder vetten en oliën (21 g/dag) gegeten dan in de overige regio's. De gemiddelde consumptie in Nederland is 22 g/dag.

Regio, leeftijd en geslacht

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

In het noorden worden meer vetten en oliën (24 g/dag) en in het westen minder vetten en oliën (21 g/dag) gegeten dan in de overige regio's. De gemiddelde consumptie in Nederland is 22 g/dag.

Consumptie naar stedelijkheid

Stedelijkheid

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

In niet-stedelijke gebieden worden meer vetten en oliën (24 g/dag) gegeten als in sterk stedelijke gebieden (21 g/dag).

Stedelijkheid en leeftijd

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

In niet-stedelijke gebieden worden meer vetten en oliën (24 g/dag) gegeten als in sterk stedelijke gebieden (21 g/dag).

Stedelijkheid, leeftijd en geslacht

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

In niet-stedelijke gebieden worden meer vetten en oliën (24 g/dag) gegeten als in sterk stedelijke gebieden (21 g/dag).