In het kort

Conclusie 1

 

Nederlanders eten gemiddeld

20 g/dag

vetten en oliën

Conclusie 2

Jongens/mannen eten meer vetten en oliën dan meisjes/vrouwen

icoon man & vrouw

24 gram   |   17 gram

Conclusie 3

Icoon school

Er is vrijwel geen verschil in consumptie van vetten en oliën tussen hoog-, middelbaar- en laagopgeleiden 

Conclusie 4


10%  
van de vetten is roomboter

25% 
van de vetten is plantaardie olie

Tot de groep Vetten en oliën behoren alle soorten smeer- en bereidingsvetten die gebruikt worden bij de warme maaltijd, lunch en ontbijt en op brood. Halvarine wordt gerekend bij de groep margarine en bereidingsvetten.

Consumptie naar geslacht

Consumptie naar geslacht

Sla de grafiek Consumptie van vetten en oliën naar geslacht over en ga naar de datatabel
Nederlanders eten gemiddeld 20 gram vetten en oliën per dag. Jongens/mannen eten meer vetten en oliën (24 g/dag) dan meisjes/vrouwen (17 g/dag).

Consumptie naar leeftijd

Leeftijd

Sla de grafiek Consumptie van vetten en oliën naar leeftijd over en ga naar de datatabel
Volwassenen eten gemiddeld meer vetten en oliën (21 g/dag) dan kinderen (16 g/dag). De consumptie van vetten en oliën neemt toe met de leeftijd. 

Leeftijd en geslacht (4 groepen)

Sla de grafiek Consumptie van vetten en oliën naar leeftijd en geslacht over en ga naar de datatabel
Volwassenen eten gemiddeld meer vetten en oliën (21 g/dag) dan kinderen (16 g/dag). De consumptie van vetten en oliën neemt toe met de leeftijd. 

Leeftijd en geslacht (12 groepen)

Sla de grafiek Consumptie van vetten en oliën naar leeftijd en geslacht over en ga naar de datatabel
Volwassenen eten gemiddeld meer vetten en oliën (21 g/dag) dan kinderen (16 g/dag). De consumptie van vetten en oliën neemt toe met de leeftijd. 

Consumptie naar opleiding

Opleiding en leeftijd

Sla de grafiek Consumptie van vetten en oliën naar opleiding en leeftijd over en ga naar de datatabel
Hoogopgeleide volwassenen eten gemiddeld vrijwel evenveel vetten en oliën (21 g/dag) als middelbaar- en laagopgeleide volwassenen (22 en 21 g/dag). Ook kinderen met hoogopgeleide ouders/verzorgers eten vrijwel evenveel vetten en oliën (16 g/dag) als kinderen met middelbaar- en laagopgeleide ouders/verzorgers  (17 en 16 g/dag).

Opleiding, leeftijd en geslacht

Sla de grafiek Consumptie van vetten en oliën naar opleiding, leeftijd en geslacht over en ga naar de datatabel
Hoogopgeleide volwassenen eten gemiddeld vrijwel evenveel vetten en oliën (21 g/dag) als middelbaar- en laagopgeleide volwassenen (22 en 21 g/dag). Ook kinderen met hoogopgeleide ouders/verzorgers eten vrijwel evenveel vetten en oliën (16 g/dag) als kinderen met middelbaar- en laagopgeleide ouders/verzorgers  (17 en 16 g/dag).