In het kort

Conclusie 1

Nederlanders eten gemiddeld

Thumbnail

35 g/dag

sauzen en smaakmakers

Conclusie 2

 
De meeste sauzen worden gegeten in de leeftijd van 19-50 jaar.

Conclusie 3

 
In het zuiden worden de meeste sauzen en smaakmakers gegeten
 

Conclusie 4

Mannen gebruiken meer sauzen


41 gram | 29 gram

Thumbnail

Tot de groep Sauzen en smaakmakers behoren alle kant-en-klare sauzen en dressings, van poeder bereide sauzen, kruidenmixen en kant-en-klare broodsalades zoals selleriesalade.

Consumptie naar geslacht

Consumptie naar geslacht

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

Nederlanders eten gemiddeld 35 gram sauzen en smaakmakers per dag. Mannen eten meer sauzen en smaakmakers (41 g/dag) dan vrouwen (29 g/dag).

Consumptie naar leeftijd

Leeftijd

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

Volwassenen eten meer sauzen en smaakmakers (39 g/dag) dan kinderen (23 g/dag). De consumptie van sauzen en smaakmakers neemt toe tot de leeftijd van 19-50 jaar, hierna neemt de consumptie af.

Leeftijd en geslacht (4 groepen)

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

Volwassenen eten meer sauzen en smaakmakers (39 g/dag) dan kinderen (23 g/dag). De consumptie van sauzen en smaakmakers neemt toe tot de leeftijd van 19-50 jaar, hierna neemt de consumptie af.

Leeftijd en geslacht (16 groepen)

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

Volwassenen eten meer sauzen en smaakmakers (39 g/dag) dan kinderen (23 g/dag). De consumptie van sauzen en smaakmakers neemt toe tot de leeftijd van 19-50 jaar, hierna neemt de consumptie af.

Consumptie naar gewichtsklasse

BMI en leeftijd

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

Volwassenen met overgewicht/obesitas eten vrijwel evenveel sauzen en smaakmakers (39 g/dag) als volwassenen met normaal-/ondergewicht (40 g/dag). Kinderen met overgewicht/obesitas eten vrijwel evenveel sauzen en smaakmakers (26 g/dag) als kinderen met normaal-/ondergewicht (23 g/dag).

BMI, leeftijd en geslacht

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

Volwassenen met overgewicht/obesitas eten vrijwel evenveel sauzen en smaakmakers (39 g/dag) als volwassenen met normaal-/ondergewicht (40 g/dag). Kinderen met overgewicht/obesitas eten vrijwel evenveel sauzen en smaakmakers (26 g/dag) als kinderen met normaal-/ondergewicht (23 g/dag).

Consumptie naar opleiding

Opleiding en leeftijd

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

Hoogopgeleide volwassenen eten evenveel sauzen en smaakmakers als laagopgeleide volwassenen (37 g/dag). Kinderen met laagopgeleide verzorgers eten meer sauzen en smaakmakers (28 g/dag) dan kinderen met hoogopgeleide verzorgers (19 g/dag).

Opleiding, leeftijd en geslacht

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

Hoogopgeleide volwassenen eten evenveel sauzen en smaakmakers als laagopgeleide volwassenen (37 g/dag). Kinderen met laagopgeleide verzorgers eten meer sauzen en smaakmakers (28 g/dag) dan kinderen met hoogopgeleide verzorgers (19 g/dag).

Consumptie naar regio

Regio

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

In het zuiden worden meer sauzen en smaakmakers (40 g/dag) gegeten dan in de overige regio's. De gemiddelde consumptie in Nederland is 35 g/dag.

Regio en leeftijd

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

In het zuiden worden meer sauzen en smaakmakers (40 g/dag) gegeten dan in de overige regio's. De gemiddelde consumptie in Nederland is 35 g/dag.

 

Regio, leeftijd en geslacht

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

In het zuiden worden meer sauzen en smaakmakers (40 g/dag) gegeten dan in de overige regio's. De gemiddelde consumptie in Nederland is 35 g/dag.

 

Consumptie naar stedelijkheid

Stedelijkheid

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

In sterk stedelijke gebieden worden vrijwel evenveel sauzen en smaakmakers gegeten als in niet-stedelijke gebieden. 

Stedelijkheid en leeftijd

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

In sterk stedelijke gebieden worden vrijwel evenveel sauzen en smaakmakers gegeten als in niet-stedelijke gebieden. 

Stedelijkheid, leeftijd en geslacht

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

In sterk stedelijke gebieden worden vrijwel evenveel sauzen en smaakmakers gegeten als in niet-stedelijke gebieden.