In het kort
Conclusie 1
Nederlanders eten gemiddeld
191 g/dag
brood, granen, rijst en pasta
Conclusie 2
Hoog- en middelbaar opgeleide volwassenen eten meer brood, granen, rijst en pasta dan laagopgeleide volwassenen
Conclusie 4
Nederlanders eten per dag gemiddeld:
52 gram rijst/pasta
3,3 snee brood (van 35 gram per stuk)
Conclusie 3
Jongens/mannen eten meer brood, granen, rijst en pasta dan meisjes/vrouwen
218 gram | 165 gram
Tot de groep Brood, granen, rijst en pasta behoren ook ontbijtgranen, crackers, beschuit, wraps en pizzadeeg.
Consumptie naar geslacht
Consumptie naar geslacht
Nederlanders eten gemiddeld per dag 191 gram brood, granen, rijst en pasta. Hiervan is 60% brood en 27% pasta, rijst en andere graanproducten. Jongens/mannen eten meer brood, granen, rijst en pasta (218 g/dag) dan meisjes/vrouwen (165 g/dag). |
Consumptie naar leeftijd
Leeftijd
Mannen eten gemiddeld meer brood, granen, rijst en pasta (222 g/dag) dan jongens (199 g/dag). Vrouwen eten vrijwel evenveel brood, granen, rijst en pasta (165 g/dag) als meisjes (164 g/dag). Bij jongens en mannen van 12-50 jaar is de consumptie van brood, granen, rijst en pasta het hoogst. |
Leeftijd en geslacht (4 groepen)
Mannen eten gemiddeld meer brood, granen, rijst en pasta (222 g/dag) dan jongens (199 g/dag). Vrouwen eten vrijwel evenveel brood, granen, rijst en pasta (165 g/dag) als meisjes (164 g/dag). Bij jongens en mannen van 12-50 jaar is de consumptie van brood, granen, rijst en pasta het hoogst. |
Leeftijd en geslacht (12 groepen)
Mannen eten gemiddeld meer brood, granen, rijst en pasta (222 g/dag) dan jongens (199 g/dag). Vrouwen eten vrijwel evenveel brood, granen, rijst en pasta (165 g/dag) als meisjes (164 g/dag). Bij jongens en mannen van 12-50 jaar is de consumptie van brood, granen, rijst en pasta het hoogst. |
Consumptie naar opleiding
Opleiding en leeftijd
Hoogopgeleide volwassenen eten gemiddeld meer brood, granen, rijst en pasta (204 g/dag) dan laagopgeleide volwassenen (173 g/dag). Kinderen met hoog- en laagopgeleide ouders/verzorgers eten meer brood, granen, rijst en pasta (186 en 185 g/dag) dan kinderen met middelbaaropgeleide ouders/verzorgers (170 g/dag).
Opleiding, leeftijd en geslacht
Hoogopgeleide volwassenen eten gemiddeld meer brood, granen, rijst en pasta (204 g/dag) dan laagopgeleide volwassenen (173 g/dag). Kinderen met hoog- en laagopgeleide ouders/verzorgers eten meer brood, granen, rijst en pasta (186 en 185 g/dag) dan kinderen met middelbaaropgeleide ouders/verzorgers (170 g/dag). |