In het kort

Conclusie 1

Nederlanders eten gemiddeld

Thumbnail

194 g/dag

brood en granen

Conclusie 2


Hoogopgeleiden eten meer brood en granen dan laagopgeleiden

Conclusie 4


We eten gemiddeld
3,5 snee brood en
47 gram rijst/pasta

per dag

Conclusie 3

Mannen eten meer brood en granen


223 gram   |     165 gram

Consumptie naar geslacht

Consumptie naar geslacht

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

Nederlanders eten gemiddeld 194 gram brood, granen, rijst en pasta per dag. Mannen eten meer brood, granen, rijst en pasta (223 g/dag) dan vrouwen (165 g/dag).

Consumptie naar leeftijd

Leeftijd

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

Mannen eten meer brood, granen, rijst en pasta (233 g/dag) dan jongens (184 g/dag). Vrouwen eten vrijwel evenveel brood, granen, rijst en pasta (167 g/dag) als meisjes (154 g/dag). Voor volwassenen van 19-30 jaar is de consumptie van brood, granen, rijst en pasta het hoogst.

Leeftijd en geslacht (4 groepen)

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

Mannen eten meer brood, granen, rijst en pasta (233 g/dag) dan jongens (184 g/dag). Vrouwen eten vrijwel evenveel brood, granen, rijst en pasta (167 g/dag) als meisjes (154 g/dag). Voor volwassenen van 19-30 jaar is de consumptie van brood, granen, rijst en pasta het hoogst.

Leeftijd en geslacht (16 groepen)

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

Mannen eten meer brood, granen, rijst en pasta (233 g/dag) dan jongens (184 g/dag). Vrouwen eten vrijwel evenveel brood, granen, rijst en pasta (167 g/dag) als meisjes (154 g/dag). Voor volwassenen van 19-30 jaar is de consumptie van brood, granen, rijst en pasta het hoogst.

Consumptie naar gewichtsklasse

BMI en leeftijd

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

Volwassenen met overgewicht/obesitas eten minder brood, granen, rijst en pasta (190 g/dag) dan volwassenen met normaal-/ondergewicht (224 g/dag). Kinderen met overgewicht/obesitas eten vrijwel evenveel brood, granen, rijst en pasta (171 g/dag) als kinderen met normaal-/ondergewicht (169 g/dag).

BMI, leeftijd en geslacht

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

Volwassenen met overgewicht/obesitas eten minder brood, granen, rijst en pasta (190 g/dag) dan volwassenen met normaal-/ondergewicht (224 g/dag). Kinderen met overgewicht/obesitas eten vrijwel evenveel brood, granen, rijst en pasta (171 g/dag) als kinderen met normaal-/ondergewicht (169 g/dag).

Consumptie naar opleiding

Opleiding en leeftijd

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

Hoogopgeleide volwassenen eten meer brood, granen, rijst en pasta (212 g/dag) dan laagopgeleide volwassenen (186 g/dag). Kinderen met hoogopgeleide verzorgers eten vrijwel evenveel brood, granen, rijst en pasta (172 g/dag) als kinderen met laagopgeleide verzorgers (162 g/dag).

Opleiding, leeftijd en geslacht

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

Hoogopgeleide volwassenen eten meer brood, granen, rijst en pasta (212 g/dag) dan laagopgeleide volwassenen (186 g/dag). Kinderen met hoogopgeleide verzorgers eten vrijwel evenveel brood, granen, rijst en pasta (172 g/dag) als kinderen met laagopgeleide verzorgers (162 g/dag).

Consumptie naar regio

Regio

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

In alle regio's wordt vrijwel evenveel brood, granen, rijst en pasta gegeten. De gemiddelde consumptie in Nederland is 194 g/dag.

Regio en leeftijd

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

In alle regio's wordt vrijwel evenveel brood, granen, rijst en pasta gegeten. De gemiddelde consumptie in Nederland is 194 g/dag.

Regio, leeftijd en geslacht

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

In alle regio's wordt vrijwel evenveel brood, granen, rijst en pasta gegeten. De gemiddelde consumptie in Nederland is 194 g/dag.

Consumptie naar stedelijkheid

Stedelijkheid

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

Inwoners van sterk stedelijke gebieden eten vrijwel evenveel brood, granen, rijst en pasta (197 g/dag) als inwoners van niet-stedelijke gebieden (186 g/dag). 

Stedelijkheid en leeftijd

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

Inwoners van sterk stedelijke gebieden eten vrijwel evenveel brood, granen, rijst en pasta (197 g/dag) als inwoners van niet-stedelijke gebieden (186 g/dag). 

Regio, leeftijd en geslacht

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

Inwoners van sterk stedelijke gebieden eten vrijwel evenveel brood, granen, rijst en pasta (197 g/dag) als inwoners van niet-stedelijke gebieden (186 g/dag).