In het kort

Conclusie 1

Nederlanders eten gemiddeld

191 g/dag

brood, granen, rijst en pasta

Conclusie 2

Hoog- en middelbaar opgeleide volwassenen eten meer brood, granen, rijst en pasta dan laagopgeleide volwassenen

icoon graanproducten

Conclusie 4

Nederlanders eten per dag gemiddeld:

52 gram rijst/pasta

3,3 snee brood (van 35 gram per stuk)

Conclusie 3

Jongens/mannen eten meer brood, granen, rijst en pasta dan meisjes/vrouwen

218 gram   |     165 gram

Tot de groep Brood, granen, rijst en pasta behoren ook ontbijtgranen, crackers, beschuit, wraps en pizzadeeg.

Consumptie naar geslacht

Consumptie naar geslacht

Sla de grafiek Consumptie van brood, granen, rijst en pasta naar geslacht over en ga naar de datatabel
Nederlanders eten gemiddeld per dag 191 gram brood, granen, rijst en pasta. Hiervan is 60% brood en 27% pasta, rijst en andere graanproducten. Jongens/mannen eten meer brood, granen, rijst en pasta (218 g/dag) dan meisjes/vrouwen (165 g/dag).

Consumptie naar leeftijd

Leeftijd

Sla de grafiek Consumptie van brood, granen, rijst en pasta naar leeftijd over en ga naar de datatabel
Mannen eten gemiddeld meer brood, granen, rijst en pasta (222 g/dag) dan jongens (199 g/dag). Vrouwen eten vrijwel evenveel brood, granen, rijst en pasta (165 g/dag) als meisjes (164 g/dag). Bij jongens en mannen van 12-50 jaar is de consumptie van brood, granen, rijst en pasta het hoogst. 

Leeftijd en geslacht (4 groepen)

Sla de grafiek Consumptie van brood, granen, rijst en pasta naar leeftijd en geslacht over en ga naar de datatabel
Mannen eten gemiddeld meer brood, granen, rijst en pasta (222 g/dag) dan jongens (199 g/dag). Vrouwen eten vrijwel evenveel brood, granen, rijst en pasta (165 g/dag) als meisjes (164 g/dag). Bij jongens en mannen van 12-50 jaar is de consumptie van brood, granen, rijst en pasta het hoogst. 

Leeftijd en geslacht (12 groepen)

Sla de grafiek Consumptie van brood, granen, rijst en pasta naar leeftijd en geslacht over en ga naar de datatabel
Mannen eten gemiddeld meer brood, granen, rijst en pasta (222 g/dag) dan jongens (199 g/dag). Vrouwen eten vrijwel evenveel brood, granen, rijst en pasta (165 g/dag) als meisjes (164 g/dag). Bij jongens en mannen van 12-50 jaar is de consumptie van brood, granen, rijst en pasta het hoogst. 

Consumptie naar opleiding

Opleiding en leeftijd

Sla de grafiek Consumptie van brood, granen, rijst en pasta naar opleiding en leeftijd over en ga naar de datatabel

Hoogopgeleide volwassenen eten gemiddeld meer brood, granen, rijst en pasta (204 g/dag) dan laagopgeleide volwassenen (173 g/dag). Kinderen met hoog- en laagopgeleide ouders/verzorgers eten meer brood, granen, rijst en pasta (186 en 185 g/dag) dan kinderen met middelbaaropgeleide ouders/verzorgers (170 g/dag).

Opleiding, leeftijd en geslacht

Sla de grafiek Consumptie van brood, granen, rijst en pasta naar opleiding, leeftijd en geslacht over en ga naar de datatabel
Hoogopgeleide volwassenen eten gemiddeld meer brood, granen, rijst en pasta (204 g/dag) dan laagopgeleide volwassenen (173 g/dag). Kinderen met hoog- en laagopgeleide ouders/verzorgers eten meer brood, granen, rijst en pasta (186 en 185 g/dag) dan kinderen met middelbaaropgeleide ouders/verzorgers (170 g/dag).