In het kort

Conclusie 1

Nederlanders eten gemiddeld

Thumbnail

43 g/dag

bouillon

Conclusie 2


Ouderen eten meer bouillon

Conclusie 3


 In niet-stedelijke gebieden wordt meer bouillon gegeten dan in sterk stedelijke gebieden  

Conclusie 4

In het zuiden wordt meer bouillon gegeten (54 g),
in het westen
juist minder (35 g)

Thumbnail
Tot de groep Bouillon behoort de bouillon die afzonderlijk of in soep of gerechten is gegeten.

Consumptie naar geslacht

Consumptie naar geslacht

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

Nederlanders eten gemiddeld 43 gram bouillon per dag. Mannen eten vrijwel evenveel bouillon (43 g/dag) als vrouwen (42 g/dag)

Consumptie naar leeftijd

Leeftijd

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

Volwassenen eten meer bouillon (49 g/dag) dan kinderen (17 g/dag). De consumptie van bouillon neemt toe met de leeftijd.

Leeftijd en geslacht (4 groepen)

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

Volwassenen eten meer bouillon (49 g/dag) dan kinderen (17 g/dag). De consumptie van bouillon neemt toe met de leeftijd.

Leeftijd en geslacht (16 groepen)

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

Volwassenen eten meer bouillon (49 g/dag) dan kinderen (17 g/dag). De consumptie van bouillon neemt toe met de leeftijd.

Consumptie naar gewichtsklasse

BMI en leeftijd

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

Volwassenen met overgewicht/obesitas eten vrijwel evenveel bouillon (49 g/dag) als volwassenen met normaal-/ondergewicht (47 g/dag). Ook kinderen met normaal-/ondergewicht eten evenveel bouillon als kinderen met overgewicht/obesitas (17 g/dag).

BMI, leeftijd en geslacht

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

Volwassenen met overgewicht/obesitas eten vrijwel evenveel bouillon (49 g/dag) als volwassenen met normaal-/ondergewicht (47 g/dag). Ook kinderen met normaal-/ondergewicht eten evenveel bouillon als kinderen met overgewicht/obesitas (17 g/dag).

Consumptie naar opleiding

Opleiding en leeftijd

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

Hoogopgeleide volwassenen eten vrijwel evenveel bouillon (51 g/dag) als laagopgeleide volwassenen (49 g/dag). Ook kinderen met hoogopgeleide verzorgers eten vrijwel evenveel bouillon (18 g/dag) als kinderen met laagopgeleide verzorgers (15 g/dag).

Opleiding, leeftijd en geslacht

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

Hoogopgeleide volwassenen eten vrijwel evenveel bouillon (51 g/dag) als laagopgeleide volwassenen (49 g/dag). Ook kinderen met hoogopgeleide verzorgers eten vrijwel evenveel bouillon (18 g/dag) als kinderen met laagopgeleide verzorgers (15 g/dag).

Consumptie naar regio

Regio

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

In het zuiden wordt meer bouillon (54 g/dag) en in het westen wordt minder bouillon (35 g/dag) gegeten dan in de overige regio's. De gemiddelde consumptie in Nederland is 43 g/dag.

Regio en leeftijd

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

In het zuiden wordt meer bouillon (54 g/dag) en in het westen wordt minder bouillon (35 g/dag) gegeten dan in de overige regio's. De gemiddelde consumptie in Nederland is 43 g/dag.

Regio, leeftijd en geslacht

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

In het zuiden wordt meer bouillon (54 g/dag) en in het westen wordt minder bouillon (35 g/dag) gegeten dan in de overige regio's. De gemiddelde consumptie in Nederland is 43 g/dag.

Consumptie naar stedelijkheid

Stedelijkheid

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

In niet-stedelijke gebieden wordt meer bouillon (46 g/dag) gegeten dan in sterk stedelijke gebieden (38 g/dag). 

Stedelijkheid en leeftijd

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

In niet-stedelijke gebieden wordt meer bouillon (46 g/dag) gegeten dan in sterk stedelijke gebieden (38 g/dag). 

Stedelijkheid, leeftijd en geslacht

Sla de grafiek over en ga naar de datatabel

In niet-stedelijke gebieden wordt meer bouillon (46 g/dag) gegeten dan in sterk stedelijke gebieden (38 g/dag).