Wat eet en drinkt Nederland? De consumptie van groepen voedingsmiddelen naar leeftijd, geslacht, lichaamsgewicht, regio en stedelijkheid Naar de volgende slide: Actieve slide: Consumptie Plaats Eetmoment Richtlijnen Verandering Nederland eet en drinkt per dag gemiddeld zo'n 3 kg aan voedingsmiddelen. Hoeveel wordt er van iedere groep voedingsmiddelen gegeten of gedronken? En verschilt dit naar leeftijd, geslacht, lichaamsgewicht, opleidingsniveau, regio of stedelijkheid? Consumptie Alle voedingsmiddelengroepen Alle voedingsmiddelengroepen Aardappelen Aardappelen Groenten Groenten Peulvruchten Peulvruchten Fruit, noten en olijven Fruit, noten en olijven Zuivelproducten Zuivelproducten Brood, granen, rijst, pasta Brood, granen, rijst, pasta Vlees en vleesproducten Vlees en vleesproducten Vis Vis, schaal- en schelpdieren Eieren Eieren Vetten en oliën Vetten en oliën Suiker en snoepgoed Suiker en snoepgoed Koek en gebak Koek en gebak Niet-alcoholische dranken Niet-alcoholische dranken Alcoholische dranken Alcoholische dranken Sauzen en smaakmakers Sauzen en smaakmakers Bouillon Bouillon Hartige snacks Hartige snacks