In het kort
Conclusie 1
Nederlanders eten gemiddeld
20 g/dag
vetten en oliën
Conclusie 2
Jongens/mannen eten meer vetten en oliën dan meisjes/vrouwen
24 gram | 17 gram
Conclusie 3
Er is vrijwel geen verschil in consumptie van vetten en oliën tussen hoog-, middelbaar- en laagopgeleiden
Conclusie 4
10%
van de vetten is roomboter
25%
van de vetten is plantaardie olie
Tot de groep Vetten en oliën behoren alle soorten smeer- en bereidingsvetten die gebruikt worden bij de warme maaltijd, lunch en ontbijt en op brood. Halvarine wordt gerekend bij de groep margarine en bereidingsvetten.
Consumptie naar geslacht
Consumptie naar geslacht
Skip chart Consumptie van vetten en oliën naar geslacht and go to datatable
Nederlanders eten gemiddeld 20 gram vetten en oliën per dag. Jongens/mannen eten meer vetten en oliën (24 g/dag) dan meisjes/vrouwen (17 g/dag). |
Consumptie naar leeftijd
Leeftijd
Skip chart Consumptie van vetten en oliën naar leeftijd and go to datatable
Volwassenen eten gemiddeld meer vetten en oliën (21 g/dag) dan kinderen (16 g/dag). De consumptie van vetten en oliën neemt toe met de leeftijd. |
Leeftijd en geslacht (4 groepen)
Skip chart Consumptie van vetten en oliën naar leeftijd en geslacht and go to datatable
Volwassenen eten gemiddeld meer vetten en oliën (21 g/dag) dan kinderen (16 g/dag). De consumptie van vetten en oliën neemt toe met de leeftijd. |
Leeftijd en geslacht (12 groepen)
Skip chart Consumptie van vetten en oliën naar leeftijd en geslacht and go to datatable
Volwassenen eten gemiddeld meer vetten en oliën (21 g/dag) dan kinderen (16 g/dag). De consumptie van vetten en oliën neemt toe met de leeftijd. |
Consumptie naar opleiding
Opleiding en leeftijd
Skip chart Consumptie van vetten en oliën naar opleiding en leeftijd and go to datatable
Hoogopgeleide volwassenen eten gemiddeld vrijwel evenveel vetten en oliën (21 g/dag) als middelbaar- en laagopgeleide volwassenen (22 en 21 g/dag). Ook kinderen met hoogopgeleide ouders/verzorgers eten vrijwel evenveel vetten en oliën (16 g/dag) als kinderen met middelbaar- en laagopgeleide ouders/verzorgers (17 en 16 g/dag). |
Opleiding, leeftijd en geslacht
Skip chart Consumptie van vetten en oliën naar opleiding, leeftijd en geslacht and go to datatable
Hoogopgeleide volwassenen eten gemiddeld vrijwel evenveel vetten en oliën (21 g/dag) als middelbaar- en laagopgeleide volwassenen (22 en 21 g/dag). Ook kinderen met hoogopgeleide ouders/verzorgers eten vrijwel evenveel vetten en oliën (16 g/dag) als kinderen met middelbaar- en laagopgeleide ouders/verzorgers (17 en 16 g/dag). |