In het kort

Conclusie 1

Nederlanders eten gemiddeld

16 g/dag

eieren

Conclusie 2

icoon gezin
Volwassenen eten meer eieren dan kinderen.

Conclusie 3

Er is vrijwel geen verschil in consumptie van eieren tussen hoog-, middelbaar- en laagopgeleiden 

Conclusie 4

Nederlanders eten gemiddeld 

 2 dagen

in de week eieren

Tot de groep Eieren behoren de eieren die als zodanig zijn gegeten of gebruikt in recepten.  Niet meegerekend is ei dat bijvoorbeeld voorkomt in cake, gebak of toetjes.

Consumptie naar geslacht

Consumptie naar geslacht

Skip chart Consumptie van eieren naar geslacht and go to datatable
Nederlanders eten gemiddeld 16 gram eieren per dag. Meisjes/vrouwen eten vrijwel evenveel eieren (17 g/dag) als jongens/mannen (16 g/dag).

Consumptie naar leeftijd

Leeftijd

Skip chart Consumptie van eieren naar leeftijd and go to datatable
Volwassenen eten gemiddeld meer eieren (18 g/dag) dan kinderen (10 g/dag). 

Leeftijd en geslacht (4 groepen)

Skip chart Consumptie van eieren naar leeftijd en geslacht and go to datatable
Volwassenen eten gemiddeld meer eieren (18 g/dag) dan kinderen (10 g/dag). 

Leeftijd en geslacht (12 groepen)

Skip chart Consumptie van eieren naar leeftijd en geslacht and go to datatable
Volwassenen eten gemiddeld meer eieren (18 g/dag) dan kinderen (10 g/dag). 

Consumptie naar opleiding

Opleiding en leeftijd

Skip chart Consumptie van eieren naar opleiding en leeftijd and go to datatable
Hoogopgeleide volwassenen eten gemiddeld vrijwel evenveel eieren (18 g/dag) als middelbaar- en laagopgeleide volwassenen (20 en 16 g/dag). Ook kinderen met hoogopgeleide ouders/verzorgers eten vrijwel evenveel eieren (10 g/dag) als kinderen met middelbaar- en laagopgeleide ouders/verzorgers (10 en 8 g/dag).

Opleiding, leeftijd en geslacht

Skip chart Consumptie van eieren naar opleiding, leeftijd en geslacht and go to datatable
Hoogopgeleide volwassenen eten gemiddeld vrijwel evenveel eieren (18 g/dag) als middelbaar- en laagopgeleide volwassenen (20 en 16 g/dag). Ook kinderen met hoogopgeleide ouders/verzorgers eten vrijwel evenveel eieren (10 g/dag) als kinderen met middelbaar- en laagopgeleide ouders/verzorgers (10 en 8 g/dag).