In het kort
Conclusie 1
Nederlanders eten gemiddeld
64 g/dag
aardappelen
Conclusie 3
Hoe ouder Nederlanders zijn, hoe meer aardappelen ze eten.
Conclusie 4
Laag- en middelbaaropgeleiden eten meer aardappelen dan hoogopgeleiden
Conclusie 2
Nederlanders eten gemiddeld
3 dagen
in de week aardappelen
Tot de groep Aardapppelen behoren aardappelen, aardappelproducten en zetmeelrijke knolgewassen (zoals bataat en cassave).
Consumptie naar geslacht
Consumptie naar geslacht
Skip chart Consumptie van aardappelen naar geslacht and go to datatable
Nederlanders eten gemiddeld 64 gram aardappelen per dag. Jongens/mannen eten meer aardappelen (75 g/dag) dan meisjes/vrouwen (53 g/dag). |
Consumptie aantal dagen van de week
Skip chart Consumptie van aardappelen in aantal dagen per week and go to datatable
Nederlanders eten gemiddeld 3 dagen per week aardappelen. |
Consumptie naar leeftijd
Leeftijd
Skip chart Consumptie van aardappelen naar leeftijd and go to datatable
Volwassenen eten gemiddeld meer aardappelen (67 g/dag) dan kinderen (53 g/dag). De consumptie van aardappelen neemt toe met de leeftijd. |
Leeftijd en geslacht (4 groepen)
Skip chart Consumptie van aardappelen naar leeftijd en geslacht and go to datatable
Volwassenen eten gemiddeld meer aardappelen (67 g/dag) dan kinderen (53 g/dag). De consumptie van aardappelen neemt toe met de leeftijd. |
Leeftijd en geslacht (12 groepen)
Skip chart Consumptie van aardappelen naar leeftijd en geslacht and go to datatable
Volwassenen eten gemiddeld meer aardappelen (67 g/dag) dan kinderen (53 g/dag). De consumptie van aardappelen neemt toe met de leeftijd. |
Consumptie naar opleiding
Opleiding en leeftijd
Skip chart Consumptie van aardappelen naar opleiding en leeftijd and go to datatable
Middelbaar- en laagopgeleide volwassenen eten gemiddeld meer aardappelen (70 en 75 g/dag) dan hoogopgeleide volwassenen (58 g/dag). Ook kinderen met middelbaar- en laagopgeleide ouders/verzorgers eten meer aardappelen (61 en 58 g/dag) dan kinderen met hoogopgeleide ouders/verzorgers (49 g/dag). |
Opleiding, leeftijd en geslacht
Skip chart Consumptie van aardappelen naar opleiding, leeftijd en geslacht and go to datatable
Middelbaar- en laagopgeleide volwassenen eten gemiddeld meer aardappelen (70 en 75 g/dag) dan hoogopgeleide volwassenen (58 g/dag). Ook kinderen met middelbaar- en laagopgeleide ouders/verzorgers eten meer aardappelen (61 en 58 g/dag) dan kinderen met hoogopgeleide ouders/verzorgers (49 g/dag). |